Leblebili helvanın tarihi ve tahta helva tarifi |
Yörede "tahta helva" olarak da bilinen tad, talep ve siparişler doğrultusunda kargo ile çok sayıda alıcıya gönderiliyor.
İlçeye gelenlerin uğrak noktası olan tarihi işletmenin dördüncü kuşak torunu Ömer Ayhopa, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, leblebili helvanın yöresel bir
tatlı haline geldiğini ve giderek namının diğer şehirlere de ulaştığını söyledi.
Leblebili helvanın yapılışını anlatan Hasan Ayhopa, leblebili tatlının üretiminin meşakkatli bir iş olduğunu belirtti ve şöyle devam etti:
"Leblebili helvanın malzemeleri
Su, şeker, limon tuzuLeblebili helvanın yapımı
Öncelikle tüm malzemeler karıştırılarak kaynatılır. Sıcaklık belli bir dereceye ulaştığında, çöven suyu ilave edilip makine karıştırılır ve ağdalaşması sağlanır.Hazırlanan karışıma leblebi ilave edilerek hazırlanan ağda ile karıştırılır.
Karışım daha sonra mermer tezgahların üstünde, susam eşliğinde inceltilip kesim aşamasına getirilir.
Helvamızı 24 saat dinlendirilmesinin ardından leblebili helva hazırdır."
"Kargo ile birçok sipariş alınıyor"
Üretimin şeffaf bir şekilde müşterilerinin gözü önünde yapıldığını, hijyen koşullarını yerine getirdiklerini aktaran Hasan Ayhopa, "Leblebili helvanın yanı sıra helva, lokum, kaymak şekeri gibi ürünlerin üretimini de yaptıklarını belirtti.Kargo ile birçok sipariş aldıklarını belirten Ayhopa. Mersin, Ankara, Antalya bölgesinden yoğun bir talep görüyor.
Hüseyin Ünlüsoy aa 13.09.2019"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder