Search

8 Ocak 2015 Perşembe

Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo saldırganlarının yerleri tespit edildi

Paris'teki kanlı saldırının faillerinin yerinin tespit edildiğini açıklandı.


Fransız polisi, Charlie Hebdo dergisine dün öğle saatlerinde düzenlenen ve 12 kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen üç kişiden ikisinin kimliklerini tespit etti. Buna göre bu iki kişi kardeş. Kardeşler 7 Eylül 1980 Paris doğumlu Said Kouachi ve 29 Kasım 1982 Paris doğumlu Cherif Kouachi. Polis bu iki kişiyi yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı.


Charlie Hebdo
Charlie Hebdo
AFP'ye konuşan bir kaynak, Fransa'nın kuzeyindeki Aisne bölgesindeki Villers-Cotteret yakınlarındaki benzin istasyonu işletmecisinin bu sabah iki kardeşi teşhis ettiğini söyledi. Şüphelilerin maskeli ve silahlı olduğu belirtildi.

Fransız BFM televizyon kanalının polis kaynaklarına dayanarak verdiği haberde ise iki zanlının Aisne kasabasında görüldüğü duyuruldu. Saldırganların gri renkli bir otomobil kullandığını belirten televizyon kanalı, zanlıları bir benzin istasyonu sahibinin teşhis ettiğini bildirdi.

Saldırganların yakalanması için bölgeye polis takviyesi yapıldı. Özel terörle mücadele timleri de olası bir çatışma için alarma geçirildi.

Libération, saldırıyı gerçekleştirdiği düşünülen kişilerin yakın çevresinden yedi kişinin gözaltına alındığını duyurdu ancak nerede tutulduklarına dair bilgi verilmediğini yazdı. Saldırıyı düzenleyenlerden iki kardeşin, kaçış sırasında terk ettikleri araçta kimliklerini unuttuklarını ve bu şekilde teşhis edildiklerini bildirdi. Üçüncü kişinin ise evsiz olduğu söyleniyor.
Associated Press'in haberine göre, bir El kaide sözcüsü, örgütün saldırının sorumluluğunu üstlenmediğini ancak eylemin "ilham verici" olduğunu belirtti.


Sabah

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

ABD Senatosu Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasayı onayladı

Senato'da yapılan oylamada oy birliğiyle  1915'te yaşananlar soykırım olarak tanındı.

Mail

haberazzi.haber@gmail.com

Popüler Yayınlar 7 Gün

Translate