Search

15 Eylül 2015 Salı

Yeditepe Üniversitesi, Türk Bayrağı'nı uzaya taşıyan astronotu ağırladı

Yeditepe Universitesi, Turk bayragini uzaya tasiyan astronotu agirladi

Yeditepe Üniversitesi, Türk Bayrağı'nı uzaya taşıyan bilim insanı ve astronot Prof. Albert Sacco'yu ağırladı.


Yeditepe Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurcan Baç ile 1989 yılından bu yana çeşitli deney ve projelerde birlikte çalışan bilim insanı ve astronot Prof. Albert Sacco, Yeditepe Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.
 GrafikSaati dergisi
Üniversitede, "Uzayda Yaşamak ve Bilim Yapmak" konulu bir konferans veren Sacco'yu, akademisyenler ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra İstanbul'un çeşitli liselerinden öğrenciler dinledi. Konferansta, Rektör Baç ile birlikte geliştirdikleri zeolit kristalleri büyütme deneyi ve 1995'te gerçekleştirilen STS73 nolu Columbia mekiği uçuşu hakkında bilgiler veren Prof. Sacco, astronot eğitimlerini ve eğitim sürecinde yaşanan fiziksel ve duygusal zorlukları anlattı.
HaberazziHaber
Sacco, Türk Bayrağı'nı uzaya götürmekten dolayı şeref duyduğunu dile getirdi. Uzayda gündelik yaşamın ve çalışma hayatının nasıl olduğuna dair çeşitli anekdotlar paylaşan Sacco, "Yörüngeye girdikten sonra adaptasyon sürecini tamamlamak için 24 saat hiçbir şey yiyip içmedik, tüm temizlik ihtiyaçlarımızı susuz giderdik, saçlarımızı susuz şampuanladık, uyku ihtiyacımızı ise özel yatakların içerisinde giderdik" ifadelerini kullandı.

Gençlere, dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için alternatif enerji kaynakları bulmalarını ve bu kaynakları tüm insanlar için erişilebilir hale getirmelerini tavsiye eden Sacco, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Gıda ve temiz su kaynaklarını koruyup, bu kaynaklara da erişimi kolaylaştırmak gerekiyor. Salgın hastalıkların önlenmesine yönelik çalışmak, bireysel tıbbi bakım olanaklarını artırmak ve eğitimin sürdürülebilir hale getirilmesini sağlamak bütün insanlar için en önemli hedef olmalı. Gençler, korkularının, hayallerinin önüne geçmesine asla izin vermemeli ve tüm insanlığın büyük bir aile olduğunu unutmamalı."

Yeditepe Universitesi, Turk bayragini uzaya tasiyan astronotu agirladi

Bilin teknoloji, Türkiye ve yaşam aa haberleri haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

ABD Senatosu Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasayı onayladı

Senato'da yapılan oylamada oy birliğiyle  1915'te yaşananlar soykırım olarak tanındı.

Mail

haberazzi.haber@gmail.com

Popüler Yayınlar 7 Gün

Translate