Search

19 Mart 2016 Cumartesi

Canlı bomba Adana ve Mersin HDP binalarına saldıran IŞİD'ci mi?

Canlı bomba Adana ve Mersin HDP binalarına saldıran IŞİD'ci mi?


İstiklal Caddesi'nde Beyoğlu Kaymakamlığı önünde canlı bomba saldırısı gerçekleşti. İstanbul Valisi Vasip Şahin, biri saldırgan 5 kişinin öldüğünü duyurdu. 4 ağır yaralı ameliyata alındı. 4 kişi olay yerinde öldü. 15 Türk vatandaşı, 24 yabancı uyruklu toplam 39 yaralı var.


Al Jazeera'nin haberine göre İsrail Konsolosluğu, ölen üç vatandaşınını doğruladı, yaralıların 11'inin kendi vatandaşları olduğunu söyledi.
 GrafikSaati dergisi

'Ölenler İsrail ve İran vatandaşı'

DHA'nın haberine göre ölenlerden üçü İsrail vatandaşı, biri ise İranlı. İsrail vatandaşları Simha Siman Demri, Yonathan Suher ve Avraham Godman saldırıda hayatını kaybetti. Ayrıca İran uyruklu Ali Rıza Khalman da ölenler arasında.
Canlı bombada DNA eşleşmesi aranıyor.
HaberazziHaber
İstanbul Emniyeti, saldırganın 33 yaşındaki S. Y. olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Saldırganın Adana'da yaşayan babasından DNA eşleştirmesi için kan örnekleri alındı. S. Y.'nin Adana ve Mersin'deki HDP binalarına 18 Mayıs 2015'de bombalı saldırıları gerçekleştirmekten de arandığı belirtildi.
 GrafikSaati dergisi
Diyarbakır'dan Adana'ya göç eden bir ailenin oğlu olan S.Y.'nin adı,Mersin ve Adana'daki saldırılarda gündeme gelmiş, olayın ardından Suriye'ye geçtiği iddia edilmişti. HDP yetkilileri yaptıkları açıklamalarda S.Y.'nin, İŞİD ile bağlantılı olduğunu söylemişlerdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 1 Kasım seçimleri öncesi Adana'da 24 Ekim'de yapacağı miting öncesi S. Y.'nın Adana'da görüldüğü iddiası, polisi alarma geçirmişti. Canlı bomba eğitimi alıp, Suriye'den Türkiye'ye giriş yaptığı ileri sürülen 'Hamza Tombak' sahte kimlikli S. Y. yapılan aramalarda bulunamamıştı.


İstiklal caddesi yaya trafiğine yeniden açıldı

Yaralılar Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Alman Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Polis, caddeyi giriş-çıkışlara kapatırken, patlamanın meydana geldiği alanı güvenlik çemberi içine aldı. Taksim'e resmi araçlar, polis, itfaiye ve ambulans dışında araç girişine bir süre izin verilmedi. Ardından akşam saatlerinde cadde trafiğe yeniden açıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırıyla ilgili bir güvenlik toplantısı gerçekleştirdi.

Canlı bomba Adana ve Mersin HDP binalarına saldıran IŞİD'ci mi?



Yayın yasağı kaldırıldı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK), İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde düzenlenen terör saldırısıyla ilgili geçici yayın yasağı kaldırıldı. 

İlişkili haberler
Canlı bomba Adana ve Mersin HDP binalarına saldıran IŞİD'ci mi?
İstanbul'da canlı bomba saldırısı: 5 ölü, 36 yaralı

Benzer haberler
Almanya'dan vatandaşlarına: Türkiye'deki yeni saldırı
13 Mart Ankara saldırısı: Fail belirlendi
13 Mart Ankara saldırısı

Türkiye haberleri

Öne Çıkan Yayın

ABD Senatosu Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasayı onayladı

Senato'da yapılan oylamada oy birliğiyle  1915'te yaşananlar soykırım olarak tanındı.

Mail

haberazzi.haber@gmail.com

Popüler Yayınlar 7 Gün

Translate