Search

10 Eylül 2016 Cumartesi

Darbeci gazeteciler Ahmet Altan Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak yakalandı ve tutuklandı

Darbe destekçisi olmakla suçlanan Gazeteci Ahmet Altan ve kardeşi Mehmet Altan, darbe girişimi soruşturması kapsamında yakalandı.


Darbecilerle ilişkili olduğu öne sürülen Ahmet ve Mehmet Altan'ın, darbe girişiminden bir gün önce yani 14 Temmuz günü Gülen örgütü'ne yakınlığıyla bilinen  Can Erzincan televizyonunda kullandıkları ifadeler nedeniyle haklarında işlem yapıldığı öğrenildi.

Şüphelilerden Ahmet Altan sözü geçen programda "Türkiye'de gerçekleşmiş askeri darbelerin önünü açan gelişmeler her ne ise Recep Tayyip Erdoğan bugün aynı kararları vererek o yolları tekrar açıyor" demişti.

Soruşturma kapsamında programın sunucularından, gazeteci Nazlı Ilıcak'ın da ifadesinin alınacağı öğrenildi. 

Savcılığın gözaltı yazısında, özgür düşünce isimli TV programına katılan Ahmet Altan ile programı sunan Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan'ın, bu programda, darbe çağırışımı veren mesajlar  verdiği iddia edildi. 

Gözaltı yazısında şüphelilerin hükumeti ve Cumhurbaşkanını tehdit suçu işledikleri ve darbenin gerçekleşeceğini darbe girişiminden bir gün önce söyledikleri ifade edildi.

Şüphelilerin terör örgütüyle eylem birliği içinde olmadan ve bir gün önceden darbe girişimini bilmelerinin mümkün olamayacağının ifade edildiği gözaltı yazısında şüphelilerin darbe girişiminde bulunan bir kısım darbeci askerlerle iştirak halinde atılı suçu işledikleri iddia edildi. 

Ahmet Altan ismi, daha önce Defne Joy Foster'in ölüm olayında da geçmişti.

Öne Çıkan Yayın

ABD Senatosu Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasayı onayladı

Senato'da yapılan oylamada oy birliğiyle  1915'te yaşananlar soykırım olarak tanındı.

Mail

haberazzi.haber@gmail.com

Popüler Yayınlar 7 Gün

Translate