Search

21 Ocak 2017 Cumartesi

Hüsnü Mahalli için tahliye kararı verildi

Halk TV'de yayınlanan Medya Mahallesi isimli programda yapmış olduğu konuşmalar nedeniyle tutuklanan ve hakkında 7 yıl 4 aya kadar kadar hapsi cezası istenen gazeteci Hüsnü Mahalli tahliye edildi.


Hüsnü Mahalli'nin 2 Aralık 2016 tarihinde Halk TV'de yaptığı konuşma nedeniyle hakkında düzenlenen iddianamede, Mahalli'nin "cumhurbaşkanına hakaret" ve "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden ötürü hakaret" iddiasıyla 1 yıl 4 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenmişti.


İddianameyi kabul eden İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesi, son olarak Hüsnü Mahalli hakkında tahliye kararı verdi.

Doğan Haber Ajansı DHA'nın haberine göre mahkemenin tahliye kararına gerekçe olarak Hüsnü Mahall,'nin "kaçma ihtimalinin bulunmaması ", "tutuklulukta kaldığı süre", "istenilen cezanın miktarı" ve Mahalli'nin "mağdur üzerinde baskı oluşturma girişiminde bulunulması gösterildi.

Multipl skleroz MS hastası olan Hüsnü Mahalli rahatsızlığı nedeniyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

İddianameye göre gazeteci Hüsnü Mahalli, Halk TV'de yayınlanan programda, cumhurbaşkanı ve hükumet üyelerinin "terör örgütlerinin arkasında" olduğunu söylemiş ve Suriye'de yaşanan olaylarda Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin de sorumluluğunun bulunduğunu iddia etmişti.
Haber: Haberazzi Haber Türkiye ve politika haberleri
Kaynak: BBC, DHA, Haberazzi Haber Türkiye haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

ABD Senatosu Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasayı onayladı

Senato'da yapılan oylamada oy birliğiyle  1915'te yaşananlar soykırım olarak tanındı.

Mail

haberazzi.haber@gmail.com

Popüler Yayınlar 7 Gün

Translate