Search

24 Aralık 2017 Pazar

İsrail 3 Türk vatandaşını niye gözaltına aldı

İsrail Kudüs'te gözaltına aldığı 3 Türk vatandaşını yargılamaya hazırlanıyor. Kudüs'te Cuma günü yaşanan arbedenin ardından üç Türk vatandaşı İsrail tarafından gözaltına alınmıştı.



Anadolu Ajansı Türk vatandaşlarının bugün yargı önüne çıkarılacağını duyurdu. AA'nın haberine  göre Cuma namazını ardından Mescid-i Aksa civarında yaşanan arbede gözaltına alınan Abdullah Kızılırmak ile Mehmet Kargılı'nın "İsrail polisini darbetmek ve polise mukavemetle", daha önce gözaltına alınan Adem Koç'un ise "kamu düzenini bozmak ve illegal gösteriye katılmak ile" suçlandığı açıklandı.
AA haber Ajansı Türk bayraklı tişört giyen Türk vatandaşlarının İsrail polisi tarafından durdurulması üzerine arbede çıktığını duyurmuştu.

Amerika Birleşik Devletleri ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasından sonra bölgede gerilim artmıştı.

Doğu Kudüs'te, Batı Şeria'da ve Gazze'de İsrail polisi ile çıkan çatışmalarda şu ana kadar 11 Filistin vatandaşı hayatını kaybetti.

ABD Başkan'ı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul ettiğini açıklamasına tepki gösteren ülkelerin arasında Türkiye de yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa'ın, Cumartesi günü yaptığı konuşmada "Kudüs'ü işgalcilerin, eli kanlı katillerin insafına asla terk etmeyeceğiz. Kudüs'ün tarihi statüsünün bir emrivakiye kurban gitmesine kesinlikle rıza göstermeyeceğiz" demişti.

Birleşmiş Milletler BM Genel Kurulu, Perşembe günü Türkiye ve Yemen'in talebiyle toplandığı acil Kudüs konusunda bir tasarıyı 128 ülkenin oyuyla kabul etmişti.

Tasarıda Kudüs probleminin İsrail ile Filistinliler arasındaki müzakereler neticesinde çözülmesi ve kentin statüsüyle ilgili diğer kararların iptal edilmesi gerektiği vurgulanıyordu.

Kaynak:AA, AFP/AP/dpa,ÖA/JD, Deutsche Welle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

ABD Senatosu Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasayı onayladı

Senato'da yapılan oylamada oy birliğiyle  1915'te yaşananlar soykırım olarak tanındı.

Mail

haberazzi.haber@gmail.com

Popüler Yayınlar 7 Gün

Translate