Search

3 Aralık 2015 Perşembe

FETÖ PDY operasyonunda yeni gözaltılar

FETÖ PDY operasyonunda yeni gözaltılar

İzmir merkezli 14 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda aralarında emniyet mensuplarının da olduğu 16 kişi gözaltına alındı.


İzmir Cumhuriyet Savcılığı, FETÖ/PDY yönlendirmesi ve talimatları doğrultusunda, kamuoyunda "Askeri Casusluk" davası olarak bilinen "Askeri Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma" davasının soruşturma sürecinde, TSK personeli hakkında taraflı ve kasıtlı usulsüzlükler yapıldığı, şüphelilerin kamuoyunda itibarsızlaştırılarak devlet bürokrasisinden ve TSK'dan tasfiyesinin amaçlandığı yönündeki iddialar üzerine geçen ay başlatılan soruşturma kapsamında 25 kişi hakkında yakalama kararı aldı.
 GrafikSaati dergisi

Bu kapsamda İzmir merkezli 14 ilde sabah eş zamanlı operasyon başlatıldı. Aralarında emniyet mensuplarının da olduğu 16 kişi gözaltına alındı. Firarda olan 9 kişiden bazılarının yurt dışında bulunduğu tespit edildi. 
HaberazziHaber
Zanlılar, İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Yeniden tutuklama talebine red

Diğer taraftan Uşak'taki "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyonun ikinci ayağında tutuklandıktan sonra itiraz sonucu üst mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 4  şüphelinin yeniden tutuklanması yönünde Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının talebi kabul edilmedi. 

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" operasyonunun ikinci ayağında tutuklanan, avukatların karara itirazı sonucu geçen hafta üst mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan A.A, İ.Ö, R.K, ve A.D'nin yeniden tutuklanmaları için Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı itirazı, Afyonkarahisar'daki Sulh Ceza Mahkemesi inceledi.

Üst mahkeme, zanlıların yeniden tutuklanmaları yönündeki başsavcılığın talebini reddederek, şüphelilerin tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.
FETÖ PDY operasyonunda yeni gözaltılar


Haber: Mustafa Yıldırım, Soner Kılınç Türkiye ve politika haberleri aa haberler
İlişkili haberler

Benzer haberler

Öne Çıkan Yayın

ABD Senatosu Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasayı onayladı

Senato'da yapılan oylamada oy birliğiyle  1915'te yaşananlar soykırım olarak tanındı.

Mail

haberazzi.haber@gmail.com

Popüler Yayınlar 7 Gün

Translate