Search

28 Mayıs 2016 Cumartesi

Dokunulmazlıklar: HDP ve CHP'den Sezgin Tanrıkulu AYM'ye itiraz etti

Dokunulmazlıklar:  HDP ve CHP'den Sezgin Tanrıkulu AYM'ye itiraz ettiHalkların Demokratik Partisi HDP milletvekilleri, TBMM'de kabul edilen dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yaptı.


HDP Disiplin Kurulu Asil üyelerinden avukat Hanım Seren Çelik, dpa haber ajansına başvurunun Perşembe günü yapıldığını kaydetti. Mahkemeye, 58 milletvekili adına başvuruda bulunuldu.
Haberazzi haber haberleri

Meclis'ten geçen anayasa değişikliği teklifi ile birlikte 59 HDP milletvekilinden, 53'üne yargı yolu açıldı. HDP'li vekiller hakkındaki dosyası sayısı ise 405.


CHP'den Sezgin Tanrıkulu da AYM'ye başvurdu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili olarak AYM'ye bireysel başvuru yaptığını açıkladı. Tanrıkulu, AYM başvurusu sonrası Twitter hesabından çok sayıda tehdit ve hakaret aldığını belirterek, bunları hesabında paylaştı.

Hakkında fezleke olan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifi 376 oyla referandum sınırını aşarak TBMM'den geçmişti.
Dokunulmazlıklar:  HDP ve CHP'den Sezgin Tanrıkulu AYM'ye itiraz etti

Bunlar da ilginizi çekebilir
Türkiye ve politika haberleri
CHP
HDP

Kaynak: Deutsche Welle

Öne Çıkan Yayın

ABD Senatosu Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasayı onayladı

Senato'da yapılan oylamada oy birliğiyle  1915'te yaşananlar soykırım olarak tanındı.

Mail

haberazzi.haber@gmail.com

Popüler Yayınlar 7 Gün

Translate