Search

13 Mayıs 2016 Cuma

PKK'lıları takip eden köylüler de öldü- Diyarbakır'da patlama

PKK'lıları takip eden köylüler de öldü- Diyarbakır'da patlamaDiyarbakır'da bomba yüklü kamyonla önce Tanış köyüne giren PKK'lılar köylülerin şüphelenmesi üzerine köyü terk etti. 


Köylüler iki araçla kamyonu takip etmeye başladı. Kamyon Dürümlü Köyü yakınlarında bilinmeyen bir nedenle infilak etti. Kamyonu takip eden 5 köylü hayatını kaybetti. Patlayıcı yüklü kamyondaki 4 PKK'lı da öldü.
Haberazzi haber haberleri
Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinin Sarıkamış Mahallesi'ne bağlı Dürümlü Köyü'nde bir evde patlama oldu.  Al Jazeera'ye bilgi veren emniyet kaynakları, patlamanın PKK'lıların bir kamyonete bomba yüklerken meydana geldiğini söyledi.

Askeri kaynaklar, patlamada bombayı hazırlayan dört kişinin öldüğü bilgisini verdi. Patlamanın gerçekleştiği köyde yaşayan sivillerden yaralananlar oldu.

Patlamanın şiddeti Diyarbakır'ın birçok ilçesinde de hissedildi.


Al Jazeera'ye konuşan köydeki görgü tanıkları olayı şöyle aktardı:
Bomba yüklü bir kamyon, Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi'ne bağlı Tanış Köyü'ne girdi. Kamyon içerisindeki silahlı kişileri gören Tevfik Yaman isimli köy sakini, şüphelenerek araca yaklaştı. Kamyondan kaleşnikoflar ile Tevfik Yaman'a ateş açıldı. Ardından saldırganlar bomba yüklü kamyon ile köyü terk etti. Tevfik Yaman ve 4 köylü daha iki araçla kamyoneti takip etmeye başladı. Bomba yüklü kamyon Sarıkamış Mahallesi, Dürümlü Mezrası yakınlarında bilinmeyen bir nedenle infilak etti. Kamyonun peşindeki 5 köylü hayatını kaybetti.

Kamyondaki 4 PKK'lı da öldü.
PKK'lıları takip eden köylüler de öldü- Diyarbakır'da patlama

Fotoğraf: Abdulkadir Konuksever/Al Jazeera
Kaynak: Al Jazeera

Öne Çıkan Yayın

ABD Senatosu Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasayı onayladı

Senato'da yapılan oylamada oy birliğiyle  1915'te yaşananlar soykırım olarak tanındı.

Mail

haberazzi.haber@gmail.com

Popüler Yayınlar 7 Gün

Translate