Search

26 Ağustos 2015 Çarşamba

MHP'lideri Bahçeli Davutoğlu'nun teklifine ahlaksız teklif dedikten sonra dava ne alınır ne satılır dedi ama vekili Türkeş Davutoğlu'nun teklifini kabul etti

MHP lideri dava ne alinir ne satılır dedi ama vekili Davutoglunun teklifini kabul etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun MHP'den 3 milletvekilline geçici hükümette bakanlık teklif edeceğinin ortaya çıkmasından sonra MHP milletvekillerinin bu teklifi reddedeceğini söyledikten sonra "dava ne alınır ne satılır" demişti ama MHP'li Tuğrul Türkeş AK Parti'nin teklifini kabul etti.

Tuğrul Türkeş; Milliyetçi Hareket Partisi MHP ve milliyetçi sağın kurucu liderlerinden Alparslan Türkeş'in oğlu.
 GrafikSaati dergisi
MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçici Bakanlar Kurulu üyeliği için yaptığı teklifi kabul ettiği bildirildi.
HaberazziHaber
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Davutoğlu'nun mektupla geçici hükümette bakanlık teklifinde bulunduğu MHP'li milletvekillerinden Türkeş, Başbakanlığa yazılı olarak yanıtını iletti.

Bunun üzerine, Başbakan Davutoğlu ile Türkeş'in telefonda görüştüğü belirtildi.

Başbakan Davutoğlu, telefon görüşmesinde, teklifi kabul ettiği ve anayasal bir talep olan bu yazıya olumlu cevap verdiği için Türkeş'e teşekkür etti.

Gösterdiği devlet adamlığı sebebiyle de Türkeş'e teşekkür eden Davutoğlu'nun, Türkeş ile nasıl bir görevlendirme yapılacağına ilişkin de yakın zamanda görüşmesinin beklendiği ifade edildi.

"Türkeş'in istifasını bekliyoruz"

Öte yandan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Türkeş'in, bakanlık teklifini kabulune ilişkin, "Tuğrul Türkeş'in istifasını bekliyoruz. Eğer istifasını vermezse gerekeni yaparız, kendisini disiplin kuruluna sevk ederiz" değerlendirmesinde bulundu.

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu'nun ise Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Geçici Bakanlar Kurulu üyeliği teklifini kabul etmeyip tepki olarak MHP Genel Başkan Yardımcılığından istifa ettiğini hatırlatan Yalçın, "Kendisinin istifa etmesi haysiyetli bir davranış, haysiyetli bir tepkidir" ifadesini kullandı. 

MHP lideri Bahceli Davutoglunun teklifine ahlaksiz teklif dedikten sonra dava ne alınır ne satılır dedi ama vekili Türkes Davutoglunun teklifini kabul etti


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

ABD Senatosu Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasayı onayladı

Senato'da yapılan oylamada oy birliğiyle  1915'te yaşananlar soykırım olarak tanındı.

Mail

haberazzi.haber@gmail.com

Popüler Yayınlar 7 Gün

Translate