Search

13 Şubat 2016 Cumartesi

Türkiye YPG ve PYD'yi vurdu

Türkiye'deki topçu birlikleri, Suriye'de Azez yakınlarındaki YPG mevzilerini ve kısa süre önce YPG'nin kontrolüne geçen Menneğ Hava Üssü'nü vurdu.


Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Türkiye'den topçu birliklerinin açtığı ateşin Halep vilayetinin kuzey kesimlerinde YPG kontrolündeki bölgeye düştüğünü söyledi. İzleme örgütü, hedef alınan alanda askeri hava üssü Menneğ'nin de olduğunu ve üssün kontrolünün yakın zamanda YPG tarafından ele geçirildiğini belirtti.
 GrafikSaati dergisi
Reuters, 'hükümet kaynaklarına' dayandırdığı haberinde, Azez yakınlarında da YPG mevzilerinin Türk topçu ateşiyle vurulduğunu söyledi.
HaberazziHaber
Menneğ'in Azez'e uzaklığı 10 kilometre, Türkiye sınırına 'kuş uçuşu' uzaklığı ise 13,7 kilometre. Rejim güçlerinin Azez'e uzaklığı ise yaklaşık 20 kilometre. 

Fırat nehrinin Suriye tarafında YPG ile IŞİD arasındaki çatışmalardan ötürü Fırat'ın batısına düşen havan mermilerine karşılık, angajman kuralları gereği Türkiye'den karşılık verildi.

PYD resmi Twitter hesabından hava üssünün vurulduğunu doğruladı. Reuters'a konuşan bir PYD yetkilisi de, vurulan hava üssünün de yakınlarındaki köyün 'YPG tarafından değil, Suriye Demokratik Güçleri içinde PYD ile ittifak halinde olan Ceyş-ul Suvar birlikleri tarafından' ele geçirildiğini söyledi.

Kaynak: Reuters, AFP, Al Jazeera
Türkiye YPG ve PYD'yi vurdu

Öne Çıkan Yayın

ABD Senatosu Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasayı onayladı

Senato'da yapılan oylamada oy birliğiyle  1915'te yaşananlar soykırım olarak tanındı.

Mail

haberazzi.haber@gmail.com

Popüler Yayınlar 7 Gün

Translate