Search

2 Kasım 2016 Çarşamba

Ünlü tiyatro sanatçısı Gönül Ülkü Özcan hayatını kaybetti

Gönül Ülkü Özcan'ın torunu Tarık Ündüz Gönül Ülkü Özcan'ın Silivri'deki evinde vefat ettiğini açıkladı.
Gönül Ülkü Özcan'ın ilerleyen yaşının verdiği sağlık sorunları olduğunu dile getiren Tarık Ündüz, "Bugün ne yazık ki akşam saatlerinde vefat haberini almış bulunuyoruz. Dedem Gazanfar Özcan'ı daha önce kaybetmiştik, orada buluştular herhalde" dedi.

Gönül Ülkü Özcan hakkında


Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Gönül Ülkü Özcan 28 Şubat 1931 yılında İstanbul'da doğdu. 1947 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Çocuk Bölümü'ne giren Gönül Ülkü Özcan  1962'de tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Gazanfer Özcan ile evlenene kadar Şehir Tiyatroları'nda çalıştı. Sonrasında eşi Gazanfer  Özcan ile beraber Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nu kurdu.

Gönül Ülkü Özcan 2002'de rahatsızlanana kadar aktif olarak kendi tiyatrolarında çalıştı. 2003 yılında yeniden sahnelere dönen Gönül Ülkü Özcan, çeşitli sinema filmleri ve dizilerde rol aldı.

Kuruntu Ailesi ismli dizide eşi Gazanfer Özcan ve tiyatro kadrosuyla beraber 16 yıl rol alan sanatçı, "Sabahsız Geceler", "Satılmış Hayatlar", "Hürriyet Uğruna Mukaddes Yalan", "Vur Patlasın Çal Oynasın" isimli yapımların yanı sıra "Avrupa Yakası" ve "Yalan Dünya" isimli dizilerde de rol aldı.

En son 2015'te "Yaz'ın Rüyası" adlı televizyon dizisinde görev alan Gönül Ülkü Özcan, 2014 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nü kazandı.


Haber: Haberazzi haber kültür sanat haberleri,
Muhabir: Saliha Özdemir, Hilal Uştuk
Kaynak: Haberazzi haber, aa

Öne Çıkan Yayın

ABD Senatosu Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasayı onayladı

Senato'da yapılan oylamada oy birliğiyle  1915'te yaşananlar soykırım olarak tanındı.

Mail

haberazzi.haber@gmail.com

Popüler Yayınlar 7 Gün

Translate