Search

31 Ekim 2016 Pazartesi

Muhalif Gazete operasyonu: 13 Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarı hakkında gözaltı kararı

Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticilerinden 13'ü hakkında "PKK ve FETÖ'ye üye olmaksızın örgüt adına suç işlemek" gerekçesiyle gözaltı kararı alındığı açıklandı.
Cumhuriyet Gazetesi'ne İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla düzenlenen operasyonda, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi gazeteci yazar Güray Öz, yazar Aydın Engin, karikatürist Musa Kart gözaltına alındı.

Yurtdışında olan Cumhuriyet Gazetesi icra Kurulu Başkanı Akın Atalay hakkında da gözaltı kararı alınırken halen yurtdışında bulunan Cumhuriyet Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar için de yakalama kararı alındı.

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; 15 Temmuz darbe girişiminden kısa bir süre önce gazetede darbeyi meşrulaştırıcı yayınlar yapıldığına dair iddia ve tespitler üzerine, "FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla beraber örgüt adına suç işlemek" suçlamasıyla şüpheliler hakkında 18 Ağustos'ta soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Öne Çıkan Yayın

ABD Senatosu Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasayı onayladı

Senato'da yapılan oylamada oy birliğiyle  1915'te yaşananlar soykırım olarak tanındı.

Mail

haberazzi.haber@gmail.com

Popüler Yayınlar 7 Gün

Translate