Search

29 Ekim 2016 Cumartesi

Devlet Bahçeli bağımsız Kürdistan'a destek mi çıktı?

Neçirvan Barzani: Musul Harekatı'ndan sonra bağımsız Kürdistan için referandum yapacağız dedi.

Kuzey Irak bölgesel Kürt yönetiminin Başbakanı Neçirvan Barzani, Alman Bild gazetesine yaptığı açıklamada Musul harekatının ardından bağımsızlık konusunu gündeme getireceklerini ifade etti.

Kürt güçlerine bağlı askerler Başika kampında halen Türkiye tarafından eğitiliyor.


MHP lideri Devlet Bahçeli yaptığı bir açıklamada, hükümetin Başika kampında bölgesel Kürt yönetimiyle yakınlaşıp Kürt güçlerini Başika kampında eğitmesine bir yönüyle destek olmuş ve şu anda  Başika'dan çekilmek Hakkari'den çekilmek gibidir demişti.

Kulislerde Türkiye'nin Başika'da eğittiği Kuzey Irak Kürt yönetimine bağlı askerlerin 3-4 ay sürmesi beklenen Musul harekatının ardından Türkiye ile ilişkilerinin nasıl olacağı tartışılıyor.

Almanya'nın 2,5 milyon tirajlı Bild gazetesine konuşan Neçirvan Barzani, bağımsızlık için, "Bağımsız Kürdistan'ın zamanı çoktan gelmişti ancak şu anda IŞİD'le savaşa odaklanmış durumdayız" dedi.

"Biz Arap değiliz Kürt milletiyiz" diyen Neçirvan Barzani, "Bir noktada Kürdistan'ın bağımsızlığı için referandum yapılacak ve biz de kararı halkımıza bırakacağız" dedi.

Bölgesel Kürt Yönetimin Başkanı Mesut Barzani ise Şubat ayında Kürdistan'ın bağımsızlığı için referandum yapılması çağrısını dile getirmiş ve "Bağımsız bir Kürdistan için kimseden izin alacak değiliz" demişti.

Gelişmeler Devlet Bahçeli bağımsız Kürdistan'a destek mi çıktı? sorusunun kulislerde tartışılmasına sebep oldu.


Öne Çıkan Yayın

ABD Senatosu Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasayı onayladı

Senato'da yapılan oylamada oy birliğiyle  1915'te yaşananlar soykırım olarak tanındı.

Mail

haberazzi.haber@gmail.com

Popüler Yayınlar 7 Gün

Translate