Search

27 Kasım 2015 Cuma

Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül MİT tırları haberi nedeniyle tutuklandı

Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül MİT tırları haberi nedeniyle tutuklandı

Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül MİT tırları haberi nedeniyle tutuklaması kararını değerlendiren Anadolu Partisi ANAPAR Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan "Karanlık bir gece.Özgürlükleri koruması gereken yargı basın özgürlüğünü tutukladı.Bir adamın ihtirasları ülkemizi daha ne hallere düşürecek?" dedi.


Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Cumhuriyet Gazetesinin Ankara Temsilcisi Erdem Gül, gazetede, MİT tırlarının Suriye'ye silah taşıdığı iddiasıyla ilgili görüntü ve bilgiye yer verdikleri gerekçesiyle haklarında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı.
 GrafikSaati dergisi

Soruşturmayı yürüten savcılıkça tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen Can Dündar ve Erdem Gül'ün sorgulandı ve mahkeme tarafından tutuklandı.
HaberazziHaber

Can Dündar ve Erdem Gül, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan'a ''şüpheli'' sıfatıyla yaklaşık 2 saat ifade vermişti.

İfade işlemlerinin ardından Başsavcıvekili İrfan Fidan, Can Dündar ve Erdem Gül'ü, ''devletin güvenliği ile iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek'', ''devletin güvenliği ile iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak'' ve ''silahlı örgüte üye olmamakla birlikte bilerek veya isteyerek yardım etmek'' suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etmişti.

Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül MİT tırları haberi nedeniyle tutuklandı.

Tutuklama kararını değerlendiren Anbadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan "Karanlık bir gece.Özgürlükleri koruması gereken yargı basın özgürlüğünü tutukladı.Bir adamın ihtirasları ülkemizi daha ne hallere düşürecek?" dedi.

Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül MİT tırları haberi nedeniyle tutuklandı

Öne Çıkan Yayın

ABD Senatosu Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasayı onayladı

Senato'da yapılan oylamada oy birliğiyle  1915'te yaşananlar soykırım olarak tanındı.

Mail

haberazzi.haber@gmail.com

Popüler Yayınlar 7 Gün

Translate