Search

19 Kasım 2015 Perşembe

Türkiye 1 haftadır Fransa'nın aradığı Daeş üyesini iade etmek için Fransız yetkilileri bekliyor


Fransa'da terör örgütü IŞİD DAEŞ üyesi olduğu gerekçesiyle aranan ve İzmir'de yakalanan Fransız vatandaşının, Göç İdaresi İl Müdürlüğünde tutulduğu ve iadesi için bir haftadır Fransız makamlarından yetkililerin beklendiği öğrenildi.


Ülkesinde DAİŞ isid üyesi olduğu iddiasıyla aranan ve Türkiye'de bulunduğunun tespit edilmesinin ardından başlatılan çalışmada İzmir'de yakalanan Fransız vatandaşı Mehdibend S, savcılık işlemlerinin ardından "ülkesine iade edilmesi" amacıyla Göç İdaresi İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. 
 GrafikSaati dergisi
Fransız makamlarının, yakalandığı bildirilen ve iadesi için yetkili gönderilmesi istenen Mehdibend S. ile ilgili yakalanmasının üzerinden 7 gün geçmesine rağmen henüz bir girişim başlatmadığı öğrenildi. 
HaberazziHaber
Mehdibend S'nin, "arandığı" için ülkesinden gelecek güvenlik yetkililerine teslim edileceği bildirildi. 

Bu arada, kendisine yöneltilen sorulara "susma hakkını" kullanarak cevap vermeyen zanlının, üzerinden çıkan ve şifreli yazışma dosyaları bulunduğu tespit edilen cep telefonunun incelemesinin, bilişim uzmanları tarafından sürdürüldüğü öğrenildi.


Güvenlik kamera görüntüleri çıktı



Öte yandan Mehdibend S'nin, görünümünü değiştirmek amacıyla "saç ekimi" yaptırmak için Karşıyaka'da gittiği tıp merkezindeki güvenlik kamera kayıtlarındaki görüntüleri ortaya çıktı.
Türkiye 1 haftadır Fransa'nın aradığı Daeş üyesini iade etmek için Fransız yetkilileri bekliyor
İlişkili haberler




Haber: Mustafa Yıldırım, Dünya haberleri aa haberler


Öne Çıkan Yayın

ABD Senatosu Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasayı onayladı

Senato'da yapılan oylamada oy birliğiyle  1915'te yaşananlar soykırım olarak tanındı.

Mail

haberazzi.haber@gmail.com

Popüler Yayınlar 7 Gün

Translate