Search

20 Kasım 2015 Cuma

Paris saldırısının planlayıcısı Abdelhamid Abaaoud öldü mü

Paris saldırısının planlayıcısı Abdelhamid Abaaoud öldü mü

Paris'te dün düzenlenen operasyonda ölen kişilerden birinin Paris'te 13 Kasım'da yapılan saldırıları planladığı belirtilen Abdelhamid Abaaoud olduğu bildirildi.


Savcılıktan yapılan yazılı açıklamada, dün Paris'in kuzeyindeki Saint-Denis banliyösünde düzenlenen operasyonda ölen kişinin yapılan incelemeler sonrasında Abdelhamid Abaaoud olduğunun belirlendiği kaydedildi.
 GrafikSaati dergisi
Belçika vatandaşı olan ve Ebu Ömer olarak bilinen 1987 doğumlu Abaaoud'un Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen altı ayrı saldırıyı organize ettiği şüphesiyle arandığı bildirilmişti. 
HaberazziHaber
Dünkü polis baskınında, Abaaoud'un yanı sıra üzerindeki bombayı infilak ettiren bir kadın terörist de ölmüştü.

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen terör saldırılarında en az 129 kişi hayatını kaybetmiş, 352 kişi yaralanmıştı. Altı noktada art arda gerçekleşen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları DAEŞ terör örgütü üstlenmişti.

Bu arada Fransa İslamofobi ile Mücadele Gözlemevi'nden yapılan yazılı açıklamada, 13 Kasım'dan bu yana ülkede Müslümanlar'a, Marsilya ve Toulouse kentlerinde başörtülü kadınlara yönelik gerçekleştirilen eylemler de dahil 24 tehdit ve saldırı yapıldığı bildirildi.

"Abaaoud'un saldırılar öncesinde Avrupa'da olduğunu bilmiyorduk"

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, düzenlediği basın toplantısında, Abaaoud'un Paris'te 13 Kasım'da gerçekleşen saldırılarda belirleyici rolü olduğunu ifade ederek, "Abaaoud'un saldırılar öncesinde Avrupa'da olduğunu bilmiyorduk. Abaaoud'un Yunanistan'dan geçtiğini 16 Kasım'da Avrupa dışındaki bir ülkenin istihbarat servisi bize bildirdi" dedi.

Hangi ülkenin istihbarat bilgisini aktardığını açıklamayan Cazeneuve, Avrupa'dan hiçbir ülkenin de Abaaoud ile ilgili kendilerini uyarmadığını kaydetti.

Abaaoud'un nisan ayında bir kiliseye yapılacakken engellenen terör saldırısı da dahil Fransa'daki birçok saldırıda yer aldığını belirten Cazeneuve, "Abaaoud Fransa'da, ilkbahardan bu yana engellenen 6 saldırıdan en az 4'ünde etkin rol oynadı" dedi.

Paris saldırısının planlayıcısı Abdelhamid Abaaoud öldü mü

İlişkili haberler


Dünya haberleri aa haberler

Öne Çıkan Yayın

ABD Senatosu Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasayı onayladı

Senato'da yapılan oylamada oy birliğiyle  1915'te yaşananlar soykırım olarak tanındı.

Mail

haberazzi.haber@gmail.com

Popüler Yayınlar 7 Gün

Translate