Search

16 Ağustos 2016 Salı

Halka ateş açın emri veren kanun kaçağı firari kurmay albay yakalandı

Konya ilinde Fethullahçı Terör Örgütü FETÖ'ye yönelik olarak düzenlenen soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski kurmay albay Nebi Gazneli ve eski kurmay albay Müslüm Kaya'nın, darbe girişiminde önemli görevler aldığı tespit edildi.


Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ'nün darbe teşebbüsüne yönelik olarak sürdürülen soruşturma dahilinde ele geçirilen iki kurmay albay Nebi Gazneli ve Müslüm Kaya'nın, darbe girişiminde önemli rol üstlendikleri belirlendi.


Fethullahçı Terör Örgütü FETÖ'nün darbe teşebbüsüne yönelik olarak sürdürülen soruşturma kapsamında arananlar arasında yer alan firari kurmay albay Nebi Gazneli ve Müslüm Kaya, Konya'da gözaltına alındı. Darbeci albayların gizlenmesine yardımcı olan Nebi Gazneli’nin kardeşi Ömer Gazneli de gözaltına alınanlar arasında yer aldı.

Nebi Gazneli’nin kardeşi Ömer Gazneli'nin evinde yapılan aramada, firari askerlere ait olduğu belirlenen tabancaların da bahçeye gömüldüğü belirlendi.

Gözaltına alınıp tutuklanan firari kurmay albayların 6 Ağustos tarihinde Konya'ya geldikleri belirlendi. Halka ateş emri veren kanun kaçağı firari askerlerin daha önce Mısır'a kaçmayı denedikleri açıklandı.

Fethullahcı Terör Örgütü FETÖ'nün darbe tesebbüsünde önemli rol alan zanlıların darbe tesebbüsünün gerçekleştiği gece olan 15 Temmuz gecesinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde (eski adıyla Boğaziçi Köprüsü)nde halka ateş açılması ve TRT’nin basılması emirlerini verdiği öne sürüldü.

Halka ateş açın emrini verdiği öne sürülen kanun kaçağı firari kurmay albaylardan Müslüm Kaya'nın diğer darbeci subaylarla yazıştığı iddia edilen WhatsApp grubunda dehşete düşüren mesajlar attığı açıklanmıştı.

Darbe gecesi yaptığı yazışmalarla kan donduran ifadeler kullanan ve darbe girişimini engellemeye çalışanlara müdahale edilmesi gerektiğini söyleyen eski kurmay albay Müslüm Kaya'nın halktan ve polislerden mukavemet gösterenlere kanlı müdahale talimatları verdiği yazışmalar daha önce deşifre edilmişti.

Yakalanan kanun kaçağı firari askerlerden Nebi Gazneli'nin ise 15 Temmuz askeri darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü'nde konuşlandırılan er ve askeri personele yaptığı yoğun baskı basında yer almıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcıları taraftndan ifadeleri alınan Hava Harp Okulu öğrencileriyle Kuleli Askeri Lisesi'nde bulunan er ve erbaşlar yaşananları şöyle anlatmıştı.

Er S.M. olay günü içtima emri geldiğini, saat 21.00 sıralarında alanda toplandıklarını belirttikten sonra:

"Burada Nebi Gazneli isimli komutan (firari kurmay albay) silah ve mühimmatlarımızı almadığımız için bizi azarladı ve uzman askeri itti. Buraya gelen araçlara bindirildik ve TRT binasına getirildik. Başımızda tanımadığımız başkaca komutanlar da vardı. Yanımıza polisler geldi ve teslim olun dedi. Yanımızdaki yüzbaşı polislere ateş açtı ve çatışma başladı. Bize de ateş etme emri verdiler. Benim silahım tutukluk yaptı. Yapılanın darbe olduğunu polisten öğrendim. Bizi kandırıp kışladan dışarı çıkarttılar, ben suça iştirak etmedim" dedi.

Öne Çıkan Yayın

ABD Senatosu Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasayı onayladı

Senato'da yapılan oylamada oy birliğiyle  1915'te yaşananlar soykırım olarak tanındı.

Mail

haberazzi.haber@gmail.com

Popüler Yayınlar 7 Gün

Translate