Search

24 Ağustos 2016 Çarşamba

Rıza Sarraf: Beni Türk adaletine teslim edin

New York’ta tutuklanan Rıza Sarraf (Reza Zarrap)ın başarılı ve ünlü avukatlardan oluşan savunma ekibinden yeni bir savunma geldi.


New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’ne Rıza Sarraf (Reza Zarrab) davasının düşmesi için başvuran savunma avukatları, ön kararın açıklanacağı 6 Eylül’deki duruşmadan önce mahkeme hakimi Richard Berman’a, yeni bir dilekçe sundu.


Rıza Sarraf (Reza Zarrab)ın, savunmasını üstlenen avukatlar, hükümet adına soruşturmayı yürüten savcı Preet Bharara tarafından hazırlanan iddianamede yer alan suçlamalar çerçevesinde Rıza Sarraf (Reza Zarrab)’ın, ABD’de yargılanamayacağını savundu.

Savcı Preet Bharara, tarafından hazırlanan iddianamede yer alan ve Rıza Sarraf (Reza Zarrab)’a yönelik olarak getirilen Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasasını ihlal suçlamasının (IEEPA) sadece ABD’de yaşayan yabancılar ve ABD vatandaşları için iddia edilebilecek bir suç olduğu ifade edildi.

Rıza Sarraf Reza Zarrab iddianamesine giren ve Rıza Sarraf (Reza Zarrab)ın cep telefonundan alınan kanıtların da hukuksuz bir şekilde elde edildiği için mahkemede delil kabul edilemeyeceği öne sürüldü.

Mahkemeye sunulan dilekçede 6 Eylül’de yapılacak duruşmada Sarraf’ın aleyhine açılan davanın dilekçede belirtilen gerekçeler çerçevesinde düşürülmesi talep edildi.

Dilekçede imzası olan ünlü savunma avukatları, Viet D. Dinh, Paul D. Clement, Jeffrey M. Harris, Edmund G. LaCour Jr., Christine H. Chung, Adam M. Abensohn, William A. Burck, Daniel R. Koffmann, Benjamin Brafman, Marc Agnifilo, Joshua D. Kirshner tarafından hazırlanan dilekçede Rıza Sarraf Reza Zarrab'ın, ABD’de yargılanamayacağı iddia edildi.

Mahkemeye savunma Reza Zarrab (Rıza Sarraf)ın avukatları tarafından sunulan son dilekçede, İran’a karşı uygulanan ambargoyu delme suçlamasına karşı Reza Zarrab (Rıza Sarraf)ın Amerikan vatandaşı olmadığı için bu suçlamayla ABD'de yargılanamayacağı iddia edildi. “

Ayrıca Reza Zarrab (Rıza Sarraf)ın, cep telefonundaki bilgilere ancak bir hakimden alınan yasal arama izniyle ulaşılabileceği ve toplanan telefon kayıtlarının da hukuksuz olduğu öne sürüldü.

Öne Çıkan Yayın

ABD Senatosu Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasayı onayladı

Senato'da yapılan oylamada oy birliğiyle  1915'te yaşananlar soykırım olarak tanındı.

Mail

haberazzi.haber@gmail.com

Popüler Yayınlar 7 Gün

Translate