Search

10 Ağustos 2016 Çarşamba

Türkiye'nin Yunanistan ateşeleri İtalya'ya mı kaçtı

Türkiye'nin Yunanistan Ataşeleri Kurmay Albay İlhan Yaşıtlı ve Deniz Ataşesi Albay Halis Tunç'un aileleri ile birlikte günlerdir kayıp oldukları açıklandı.


Her iki albayın da aileleriyle birlikte kayıp oldukları ve nerede olduklarının bilinmediği bildirildi.


Açıklanan ilk bilgilere göre, Türk Dışişleri tarafından 7 Ağustos 2016 tarihinde Yunan Dışişleri Bakanlığından Kurmay Albay İlhan Yaşıtlı ve Deniz Ataşesi Albay Halis Tunç'un akreditasyonlarının iptal edilmesi istedi. Yunan Dışişleri Bakanlığı ise 7 Ağustos 2016 tarihinde talebi bekletmeden akreditasyon iptallerini yaptı.

Her 2 albayın ne zaman kaybolduğu tam olarak bilinmiyor. Gerek Kurmay Albay İlhan Yaşıtlı'nın ve gerekse Deniz Ataşesi Albay Halis Tunç'un 29 Temmuz'da düzenlenen Nato'nun devir teslim törenine de davetli oldukları halde katılmadıkları açıklandı. Ataşeler ve ailelerinin toplamda 8 kişi oldukları bildirildi.

Yunan medyasına göreyse her iki albayın da darbecilere yakın subaylar oldukları yönündeki suçlanmalarından çekinerek kaçtıklarını yazdı. Yunan Elefteros Tipos gazetesinin haberine göre albaylar İtalya'ya kaçmış olabilir.
Türkiye'nin Yunanistan ateşeleri İtalya'ya mı kaçtı.

Öne Çıkan Yayın

ABD Senatosu Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasayı onayladı

Senato'da yapılan oylamada oy birliğiyle  1915'te yaşananlar soykırım olarak tanındı.

Mail

haberazzi.haber@gmail.com

Popüler Yayınlar 7 Gün

Translate