Search

17 Ağustos 2016 Çarşamba

Kemal Kılıçdaroğlu özüne döndü: 17-25 Aralık'ı aklamak için kullanmayın | Hani Kumpasdı? Kumpas mı değil mi Kemal bey

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'yolsuzluk iddialarının peşini bırakmayacakları' mesajı vererek, "Kimse bu olayları (Darbe girişimi'ni) 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet iddialarını aklamak için kullanmasın" dedi.


CHP'nin grup toplantısında söz alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, darbe girişimi nedeniyle 17-25 Aralık soruşturmasını hatırlatarak "Kimse bu olayları 17 25 Aralık olaylarını aklamak için kullanmasın. Darbeciler nasıl yargılanıyorsa devleti soyanların, kul hakkı yiyenlerin de yargılanması gerekir" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, darbe girişimini araştırmak için TBMM'de araştırma komisyonu kurulması gerektiğini söyleyerek bu yöndeki talebi AK Parti grubunun engellediğini belirtti. Başbakan Binali Yıldırım'a bu konuda çağrı yapan Kemal Kılıçdaroğlu, "FETÖ’yü kim destekledi, TBMM'nin bunu araştırması lazım, geçmişi iyi analiz etmeliyiz, sorumlularını bulmak TBMM’nin görevidir" dedi. TBMM'de Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu kurulduğunu ancak bugüne dek tek bir bürokratın bile gelip bilgi aktarmadığını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, hükümete Meclis'e hesap verme sorumluluğunu hatırlattı.

Laikliğin önemine vurgu yapan Kemal Kılıçdaroğlu, camiye, kışlaya, adliyeye siyaset sokulmaması gerektiğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi yüzde 10 seçim barajı ayıbından kurtarmalıyız" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a da: "Numan Kurtulmuş’a sesleniyorum. Liyakattan bahsetmiştim. Sözünün eriysen, bu sözün arkasında duruyorsan, Bakanlar Kurulu adına da konuşuyorsan, istifa et" dedi.

Gazetecilerin tutuklanmasına da tepki gösteren Kemal Kılıçdaroğlu, "Gazetecileri Gülen’e destek verdi diye hapse atmak doğru değil. Neden? Örgüte yazıyla destek verdi. 

Yahu kardeşim, bırak yazıyla destek vermeyi, çıkıp TBMM kürsüsünden övgü düzenler var, onları ne yapacaksınız?" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari ve Şırnak'ın il statüsünden çıkarılarak ilçe yapılması kararını da eleştirerek: "Hakkari ve Şırnak’ı güvenliğini sağlayamadığınız için il statüsünden çıkartıyorsanız, o zaman yönetemiyorsunuz Hakkari ve Şırnak kalsın, Cizre ve Yüksekova da il yapılsın 81 değil 83 ilimiz olsun." dedi.

Öne Çıkan Yayın

ABD Senatosu Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasayı onayladı

Senato'da yapılan oylamada oy birliğiyle  1915'te yaşananlar soykırım olarak tanındı.

Mail

haberazzi.haber@gmail.com

Popüler Yayınlar 7 Gün

Translate