Search

24 Temmuz 2016 Pazar

Başbakan Binali Yıldırım o geceyi anlattı ve MİT'ten aldığı Darbe yanıtından neden tatmin olmadığını açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım, iki televizyon kanalı, atv ve a haber’in ortak yayınında darbe gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.


"Milli İstihbarat Teşkilatı MİT size darbe girişimini niçin önceden haber verememiş?" şeklindeki bir soruyu yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, "Onun cevabını ben de bilmiyorum. Oysa ki Cumhurbaşkanımıza hemen her şeyi devamlı haber verirler. Maalesef bu darbe sürecinden haberimiz olmadı" dedi. 


ATV'ye de konuşan Başbakan Yıldırım, "MİT Müsteşarı'na, Genelkurmay Başkanımıza 'niçin önceden haber vermediniz?' diye sordum ancak tatmin edici bir yanıt alamadım" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, “Askeri birlikler şehir dışına mı alınacak?” şeklindeki bir soruya yanıt olarak “Sadece bu kadar değil çok daha köklü değişiklikler yapılacak" dedi ve Jandarma'nın kısa süre içinde İçişleri Bakanlığı'na bağlanacağını söyledi.

"Profesyonel orduyla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım "TSK'da reform ihtiyacı varbiz de ülkemiz ve ordumuz için doğru olanı birlikte yapacağız" dedi.

TRT'yi basan ekibin Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayından yola çıktığının belirtilmesi üzerine Başbakan Binali Yıldırım, "artık bu yerleşkede Muhafız Alayı olmayacağını" açıkladı. 

“Darbenin azmettiricisinin Amerika Birleşik Devletleri ABD'deki meczup” olduğunu dile getiren Başbakan Binali Yıldırım Fethullah Gülen için ABD'ye iade başvurusunun yapıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından Başbakan Binali Yıldırım da darbecilerin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı rehin aldıklarında, darbecilerin Akar'ı Fethullah Gülen ile görüştürmek istediklerini söyledi. Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Akar rehin alındığı sırada darbeci askerlerin kendisine "Sizi kanaat önderimiz Fethullah Gülen ile görüştürelim" dediğini ancak Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar'ın "bu teklifi reddettiğini" söylediğini açıkladı ve "Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar bunu yazılı ifadesinde de belirttiğini" söyledi. 

Başbakan Binali Yıldırım, "herkes düğüne gidiyor, düğün basılıyor, komutanlar derdest ediliyor bunların hepsi rastlantı mıdır araştırılacak" dedi.

İntikam duygusuyla değil, adaletle hareket edeceklerini belirten Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu söyledikten sonra, "hiç kimse bu kadar haltı yedikten sonra kendilerini otel konforundaki mekanlarda barındıracağımızı beklemesin" diyerek sözlerine devam etti.

Yüksek Askeri Şura YAŞ'ın 28 Temmuz’da Başbakanlıkta toplanacağını açıklayan Başbakan Binali Yıldırım Genelkurmay Başkanlığının Başbakanlığa bağlı kalması gerektiğini söyledikten sonra Başkanlığa geçildiğinde Genelkurmay Başkanlığının doğrudan Cumhurbaşkanlığına bağlanması gerektiğini" ifade etti.

Darbe girişimi sırasında bir süre Ilgaz Tüneline kaldıklarını açıklayan Başbakan Binali Yıldırım "Gerede'den ayrıldık Samsun istikametinde Ilgaz Tüneline geldik ve tünelde kaldık. Temelini attığımız Ilgaz tüneli bize sığınağımız olduğunda  gün ağarmıştı. Karşımıza bir jandarma aracı çıktı ve biz ona yaklaşınca bize ateş etmeye başladı, karşılık verildi. Şoförümüz hemen geri vitese taktı ve atış menzilinin dışına çıktık. Tali yoldan Ilgaz merkeze gelip ve Kaymakamın konuğu olduk" dedi.

"Bunların ne dinle işi var, ne imanla" diyen Başbakan Binali Yıldırım Amerikan başkan yardımcısına 'Bu adamı ülkenizde barındırmayın bize teslim edin' dediğini ifade etti.

Öne Çıkan Yayın

ABD Senatosu Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasayı onayladı

Senato'da yapılan oylamada oy birliğiyle  1915'te yaşananlar soykırım olarak tanındı.

Mail

haberazzi.haber@gmail.com

Popüler Yayınlar 7 Gün

Translate