Search

30 Temmuz 2016 Cumartesi

Nazlı Ilıcak ve FETÖ'nün basın imamları olduğu iddia edilen toplam 17 gazeteci tutuklandı

Nazlı Ilıcak ve FETÖ'nün basın imamları olduğu iddia edilen toplam 17 gazeteci tutuklandı
Fethullahçı Terör Örgütü FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen gazetecilerden, aralarında Nazlı Ilıcak'ın da bulunduğu 17 gazeteci tutuklanırken 2'si adli kontrol şartıyla olmak kaydıyla toplam 4 gazeteci serbest bırakıldı.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan, Nazlı Ilıcak, Seyit Kılıç, Yakup Sağlam, Bayram Kaya, Cihan Acar, Bünyamin Köseli, Emre Soncan, Mustafa Erkan Acar, Cemal Azmi Kalyoncu, Abdullah Kılıç, Habip Güler, Mehmet Gündem, Cuma Ulus, Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, Bülent Mumay, Haşim Söylemez, Ali Akkuş, Yakup Çetin, Arda Akın ve Ufuk Şanlı dan 20'si tutuklama, Bülent Mumay ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.
Haberazzi haber haberleri
Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen gazetecilerden Nazlı Ilıcak, Bayram Kaya, Haşim Söylemez, Seyid Kılıç, Emre Soncan, Cuma Ulus, Hanım Büşra Erdal, Habib Güler, Ufuk Şanlı, Yakup Çetin, Mustafa Erkan Acar, Ali Akkuş, Abdullah Kılıç, Cihan Acar, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu ve Hüseyin Aydın'ın ''terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Şüphelilerden Yakup Sağlam ve Arda Akın, adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken hakimlik adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 şürheli için adli kontrol hükümleri çerçevesinde yurt dışına çıkış yasağı koydu ve şüphelilerin haftada bir gün karakola giderek imza atmalarını kararlaştırdı. 
Nazlı Ilıcak ve FETÖ'nün basın imamları olduğu iddia edilen toplam 17 gazeteci tutuklandı
Bülent Mumay ve Mehmet Gündem  serbest bırakıldı. Gazeteci Bülent Mumay'ın savcılık sorgusunda, ''Fetullah Gülen cemaati hakkında bilgim vardır. Söz konusu cemaatle herhangi bir bağım yoktur. Bu terörist gruba bağlı herhangi bir yayın organında görev almadım. Benim bağlı olduğum tek kurum Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'dir. Söz konusu cemaat terör örgütü olarak kabul edilmeden önce yani 2011 yıllarında cemaatin hazırladığı kumpaslar sonucu gözaltına alınan, tutuklanan arkadaşlarıma destek olan, bu yönde yazılar yazan, sosyal medyada paylaşımlarda bulunan bir gazeteciyim. FETÖ medya yapılanmasından değilim. Bu anlamda tarafıma isnat edilen suçlamaları kabul etmiyorum.'' dedi.

Kaynak: Haberazzi HaberAnadolu Ajansı

Bunlar da ilginizi çekebilir
Nazlı Ilıcak öyle bir ifade verdi ki...
Nazlı Ilıcak ve FETÖ'nün basın imamları olduğu iddia edilen toplam 17 gazeteci tutuklandı
Nazlı Ilıcak FETÖ doruşturması kapsamında gözaltında
Darbeci gazeteciler Ahmet Altan Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak yakalandı ve tutuklandı
FETÖ, haberleri
Darbe haberleri
Fethullah Gülen haberleri
Türkiye ve politika

Öne Çıkan Yayın

ABD Senatosu Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasayı onayladı

Senato'da yapılan oylamada oy birliğiyle  1915'te yaşananlar soykırım olarak tanındı.

Mail

haberazzi.haber@gmail.com

Popüler Yayınlar 7 Gün

Translate