Search

26 Temmuz 2016 Salı

Gazeteci Nazlı Ilıcak FETÖ'nün basın ayağında yer aldığı gerekçesiyle gözaltına alındı

Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili olarak sürdürülen soruşturma çerçevesinde, hakkında yakalama kararı çıkarılan 42 gazeteciden gözaltına alınanların sayısı 15'e yükseldi.


Daha önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili olarak 42 gazeteci hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Son gazeteci gözaltılarıyla beraber, Fethullahçı terör örgütü FETÖ üyesi olmakla suçlanan ve gözaltına alınan gazeteci sayısı 15'e çıktı.

FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle ilk kez Muğla'nın Bodrum ilçesinde gözaltına alınan gazeteci Nazlı Ilıcak, İstanbul'a getirildikten sonra Şişli Etfal Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Neden gözaltına alındığının sorulması üzerine konuyla ilgili söz alan gazeteci Nazlı Ilıcak, "gözaltına alınmadım, kendim teslim oldum" dedi. 

Daha sonra Gayrettepe'deki Asayiş Şube Amirliği'ne götürülen gazeteci Nazlı Ilıcak, "benim için 'kaçtı' diyenlere çok üzülüyorum. Ben vatanımı bırakmam" dedi.

Gayrettepe'deki Asayiş Şube Amirliğinde işlemleri süren gazeteci Nazlı Ilıcak'ın yanı sıra Manisa'da gözaltına alınan Hanım Büşra Erdal da İstanbul'a getirildi.

Daha önce gazeteciler Seyit Kılıç, Yakup Sağlam, Bayram Kaya, Cihan Acar, Bünyamin Köseli, Emre Soncan, Mustafa Erkan Acar, Cemal Azmi Kalyoncu, Abdullah Kılıç, Habip Güler, Mehmet Gündem, Cuma Ulus ve Hüseyin Aydın da gözaltına alınmıştı.


Nazlı Ilıcak'ın Muğla'daki gözaltı ve İstanbul'a sevk süreci


Fethullahçı Terör Örgütü FETÖ'nün darbe girişimi nedeniyle gerçekleştirilen soruşturma kapsamında ilk kez Muğla'nın Bodrum ilçesinde gözaltına alınan gazeteci Nazlı Ilıcak, İstanbul'a sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında yakalama kararı çıkarılan gazeteci Nazlı Ilıcak, Bodrum Torba'da gözaltına alındı.

Gözaltına alındıktan sonra Bodrum Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen Nazlı Ilıcak,  işlemlerinin ardından İstanbul'a sevk edildi.

Bodrum Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada Nazlı Ilıcak'ın yakalanmadan önce Göl Türkbükü'nde oturan yakın bir arkadaşında konuk olduğu öne sürüldü. Gece boyunca farklı araçlarla dolaştığı ifade edilen Nazlı Ilıcak'ın sabah saatlerinde Göltürbükü'nde oturan arkadaşının evinden ayrıldığı ancak Torbadaki polis uygulama noktasında gözaltına alındığı iddia edildi. Gazeteci Nazlı Ilıcak'ın yakalandığı iddia edilse de gazeteci Nazlı Ilıcak yakalanmadığını ve kendisinin teslim olduğunu söyledi.

Bu arada Gezi olayları döneminde görev alan eski İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu da gözaltına alındı. 

Öne Çıkan Yayın

ABD Senatosu Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasayı onayladı

Senato'da yapılan oylamada oy birliğiyle  1915'te yaşananlar soykırım olarak tanındı.

Mail

haberazzi.haber@gmail.com

Popüler Yayınlar 7 Gün

Translate