Search

21 Kasım 2014 Cuma

Ambulans, çilingir hizmeti kart aidatı iade diyerek herkesi dolandırdılar Hatta belki sizi de...

Kredi kartı credit card
Kredi kartı credit card
İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, büyük bir dolandırıcılık operasyonuna imza attı.

İstanbul'da, kurdukları çağrı merkezi call center ofislerinden vatandaşları arayarak, check up, yol asist, yol yardım, ambulans, çilingir ve İSKİ hizmetleri verdiklerini söyleyip vatandaşların kart bilgilerini alan ve dolandırıcılık yapan 21 kişilik çete yakalandı.

Çetenin, 6400 kişinin kart bilgilerini aldığı ve kredi kartlarından 2 milyon 460 bin 350 lira para çektikleri tespit edildi. Para çekilmeyi bekleyen 9 bin kişinin kart bilgilerinin yer aldığı not kağıtları da ele geçirildi.

İstanbul'da bazı mağdur vatandaşların, bilgileri dışında hesaplarından para çekildiğini ifade ederek savcılığa suç duyurusunda bulununca Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde kurulan özel ekip bir ay önce konuyu araştırmaya başladı. Yapılan araştırmalar sonucunda çetenin, Beykoz, Beylikdüzü ve Eyüp'te call center çağrı merkezi ofisleri kurduğu ve ofislere ikna kabiliyeti yüksek kişiler yerleştirdiği tespit edildi.

Çetenin, ele geçirdiği telefonlardan vatandaşları arayarak, kart aidatlarının geri alınması, check up, asistanlık, yol yardımı, ambulans, çilingir ve İSKİ hizmetleri gibi konularda vatandaşlara yardım ettiklerini söyledikleri ve vatandaşların kart bilgilerini ele geçirdikleri tespit edildi.

Çete, vatandaşların kart bilgilerini ele geçirdikten sonra gerçek ve sanal Pos makinalarıyla paraları çekti.

E-ticaret yapan firmalardan satışı kolay elektronik eşya da alan çete bu malları kısa bir süre içinde anlaşmalı oldukları işyerlerine sattı ve paraya çevirdi. Çete, kart aidatının geri alınması için aradıkları kişilere, hemen işlemi yaptırmadıkları takdirde, yüksek faizle karşılaşacaklarını hatta evlerine haciz geleceğini söyleyerek vatandaşları ikna etmeye çalıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

ABD Senatosu Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasayı onayladı

Senato'da yapılan oylamada oy birliğiyle  1915'te yaşananlar soykırım olarak tanındı.

Mail

haberazzi.haber@gmail.com

Popüler Yayınlar 7 Gün

Translate