Uzay teknolojisinin dönüm noktası: Rosetta ilk kez bir kuyruklu yıldıza inen
Avrupa Uzay Ajansı ESA tarafından uzaya gönderilen "Rossetta" isimli uzay aracının, kuyrukluyıldız üzerine "Philae" adlı bir araç indirmesiyle, 12 Kasım 2014 tarihinde uzay biliminde yeni bir dönüm noktası yaşanmış olacak. Kuyruklu yıldızda kaydedilen ses Rosetta ilk kez bir kuyruklu yıldıza gönderilen bir araç vasıtasıyla bilgi toplayıp topladığı bilgileri dünyaya iletecek.
Rosetta'nın Dünya'dan yüz milyonlarca kilometre uzaklıktaki kuyrukluyıldıza ulaşması 10 yıldan uzun bir süre aldı. Rosetta kuyruklu yıldıza ulaşana kadar 7 milyar kilometreden fazla yol aldı.
Rosetta Philae kuyruklu yıldıza iniş
Avrupa Uzay Ajansı ESA tarafından inşa edilen robot uzay sondası,Güneş Sistemi'deki 10 yıllık yolculuğun sonunda 6 Ağustos 2014 tarihinde kuyruklu yıldıza ulaşmıştı.
12 Kasım 2014 günü, Rosetta uzay aracından kuyruklu yıldıza gönderilecek Philae isimli araç kuyruklu yıldızın yüzeyine inip arazide çalışmaya başlayacak ve kuyruklu yıldızın yüzeyinden aldığı görüntüleri dünyaya gönderecek. Philae kuyruklu yıldızın yüzeyinden örnek de toplayacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder