Search

13 Kasım 2014 Perşembe

CHP milletvekilleri Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimi istifaya davet etti

CHP genel başkan yardımcısı Mehmet Bekaroğlu
Mehmet Bekaroğlu
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Cumhuriyet Halk Partisi CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimini istifaya davet etti.

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, parti ilkeleri ve parti içi demokrasinin askıya alındığını iddia etti.

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler parti içi hukuksuzluğa örnek olarak; CHP Genel Başkan Yardımcılığı'na getirilen eski Refah Partisi ve Fazilet Partisi Rize Milletvekili, Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Mehmet Bekaroğlu'nun  parti meclisine seçilmesiyle Süheyl Batum'un ihraç talebiyle disipline devk edilmesini gösterdi.
Birgül Ayman Güler: "tüzük, milletvekillerinin Parti Meclisi tarafından disipline verilebileceğini emrediyor. 68-e maddesine dayanıldı. Bu madde öyle yorumlandı ki eğer bu doğruysa partideki herkes, 'biz oligarşik partiyiz' demiş oldu. İvedi durumlarda MYK, bir üyeyi disipline sevk edebilir. Ama arada küçük bir cümleyi atlayarak, böyle bir yorum yapıldı. Böyle bir hüküm varsa eğer hiçbir bilinçli yurttaş, o hükmü taşıyan derneğe bile üye olmaz. Bu ivedi durum, keyfe keder. MYK, bir üyeyi disipline sevk edebilir... O zaman MYK üyeleri, Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri, milletvekilleri, büyükşehir belediye başkanları demek ki doğrudan MYK tarafından disipline verilebilir. Oysa bizim tüzüğümüz, bu unsurların PM tarafından Yüksek Disiplin Kurulu'na gönderilmesini söylüyor. Bu tüzüğün iyi niyetli olmayan bir yorumu. Eğer partimizin Genel Merkezinde iyi niyetli olmayan bir yorum yapılmışsa, bu durumda bu kararı alanların yönetme hakları düşer. " dedi.

CHP Ankara milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın partiden istifasının ardından, istifaların sürebileceğini söyleuyen Süheyl Batum, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti.

CHP genel başkan yardımcısı Mehmet Bekaroğlu
Mehmet Bekaroğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

ABD Senatosu Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasayı onayladı

Senato'da yapılan oylamada oy birliğiyle  1915'te yaşananlar soykırım olarak tanındı.

Mail

haberazzi.haber@gmail.com

Popüler Yayınlar 7 Gün

Translate