Search

19 Kasım 2014 Çarşamba

Paralel yapı iddianamesine göre Telekulak hattının diğer ucu nerede?

Telekulak iddianamesi
Telekulak iddianamesi

Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan olduğu dönemde ofisi ve konutuna konulan böceklerle ilgili soruşturma dosyası ve iddianame hazırlandı.

Paralel yapı olarak tanımlanan yapıyla ilgili iddiaların da yer aldığı 73 sayfalık iddianameye göre, Koruma Daire'de çalışan Emniyet Amiri Ahmet Türer, böcekler yerleştirilirken Pensilvanya ile ilişki kurdu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başbakan olduğu dönemde, çalışma ofisi ve konutunda bulunan böceklerle (dinleme aygıtlarıyla)  ilgili olarak mahkemeye sunulan 73 sayfalık iddianameye göre casusluk şebekesinin liderliğini İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube eski Müdürü Ali Özdoğan yapıyordu.

Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı Teknik Büro eski Amiri Serhat Demir ile bacanağı Koruma Dairesi'nde görevli Emniyet Amiri Ahmet Türer'in de şebekenin organizasyonunda üst düzey görev aldığı iddia edildi.

İddianamede sahte Bulgar pasaportu kullanarak yurtdışına çıktığı öne sürülen Türer'in, Fethullah Gülen'in yardımcılarından Sinan Dursun ile telefonlaştığı yazıldı.

Casusluk şebekesinin para kasası olduğu da yazılan Türer'in, Gülen'in yardımcısı Dursun ile böcekler Erdoğan'ın ofisine yerleştirildiği sırada irtibat halinde olduğu öne sürüldü.

Anayasal Suçlar Bürosu Savcısı olan Durak Çetin, böcek iddianamesini tamamlayarak Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. İddianamede Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Kasım ila 29 Aralık 2011 tarihleri arasında dinlendiği yazıldı. Recep Tayyip Erdoğan'ın o dönemdeki Koruma Daire Başkanı Mehmet Yüksel ve yardımcısı Zeki Bulut'un da aralarında bulunduğu 13 kişi siyasi casusluk" ile suçlandı.

73 sayfalık iddianamede şüpheliler "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasi casusluk amacıyla temin etme", "Görevi kötüye kullanma", "Haberleşmenin gizliliğini ihlal edip kayıt altına alma" suçları suçlandı.

TÜBİTAK'ta kriptolu telefonların emanet edildiği TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz'ın da şebekenin yöneticisi Ali Özdoğan ile temas halinde olduğu fakat böcek iddialarının ortaya çıkmasıyla görüşmeyi kestikleri bilgisi iddianamede yer aldı.

Telekulak skandalında suçlanan bazı isimler

Başbakanlık eski Koruma Daire Başkanlarından Mehmet Yüksel
Mehmet Yüksel'in yardımcılığını yapmış olan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Zeki Bulut
Sınıf Emniyet Müdürü olarak görev yapmış olan Ali Özdoğan
Sınıf Emniyet Müdürü olarak görev yapmış olan Sedat Zavar
Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı'nda görev yapmış olan ama Emniyet amiri görevinden ihraç edilen Ahmet Türer
İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nda görevli Komiser olarak çalışmış olan Enes Çigci.
Başpolis Memuru olarak çalışmış olan İbrahim Sarı
Başbakanlık Koruma Güvenlik Teknik Şube Müdürlüğünde görev yapmış olan polis memuru Hurşit Gölbaşı
KOM Daire Başkanlığı'nda görevliyken Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanmış olan polis memuru Harun Yavuz
Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü'nde görev yapmış olan Polis memuru İlker Usta
Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı'nın eski personeli 4. Sınıf Emniyet Müdürü Serhat Demir TÜBİTAK eski Başkan yardımcısı olarak çalışmış olan Hasan Palaz

İddianamede örgüt bağlantıları ve kayıtların nereye aktarıldığına ilişkin bölümler Gülen örgütüne yönelik hazırlıkları süren darbe soruşturmasına eklenmeküzere dosyadan ayrıldı. Savcılık hazırladığı iddianame ile kuvvetli suç ve kaçma şüphesi bulunması sebebiyle mahkemenin şüpheliler için yakalama kararı vermesini talep etti.

7. Ağır Ceza Mahkemesi 15 gün içinde yapacağı değerlendirme sonucunda iddianameyi kabul edip etmediğini açıklayacak.


Kaynak: Sabah

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

ABD Senatosu Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasayı onayladı

Senato'da yapılan oylamada oy birliğiyle  1915'te yaşananlar soykırım olarak tanındı.

Mail

haberazzi.haber@gmail.com

Popüler Yayınlar 7 Gün

Translate