Search

11 Temmuz 2015 Cumartesi

Dize alınan darbeleri hafife almayın çünkü... | Sağlık haberleri

Dize alinan darbeler ortopedi ve travmatoloji saglik haberleri

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ersözlü dize alınan darbelerle oluşan ağrıları hafife almayıp en kısa sürede doktora gitmek gerektiğini söyledi.


Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Salim Ersözlü, menüsküs yırtığının uzun süre tedavi edilmemesi halinde kıkırdak aşınmasına, sonrasında da diz bölümünden bacakta şişmeyle sakatlığa kadar götürebileceğini belirtti. 
 GrafikSaati dergisi
Ersözlü, yaptığı açıklamada, sporcu hastalığı olarak bilinen ve yaşa bağlı olarak artış gösteren menüsküs yırtığının tedavi edilmediği taktirde sakat bırakabildiğini söyledi.
HaberazziHaber
Menüsküs yırtığının sadece sporcu hastalığı olmadığını, hastalığın her yaşta görülebileceğini dile getiren Ersözlü, genç ve aktif insanlarda menüsküs dokusu sağlam olduğu için yırtıkların ancak ciddi travmalar sonucunda meydana geldiğini ifade etti.

İleri yaşlarda ise eklem içi aşınmaya bağlı olarak günlük yaşamda çok basit diz hareketlerinde bile yırtılmaların oluşabileceğine dikkati çeken Ersözlü, menüsküs dokusunun sık olarak ani dönme hareketlerinin yanı sıra dizdeki her türlü travma sonucu yırtılabildiğini belirtti.

Menüsküs yırtıklarının büyük çoğunluğunda ağrı, şişlik ve kilitlenme gibi ana belirtiler olduğunu aktaran Ersözlü, hastalıkta en önemli belirtinin ağrı olduğunu dile getirdi.

Doç. Dr. Salim Ersözlü, menüsküs yırtıklarında erken teşhisin önemini vurgulayarak, yırtığın oluşturduğu düzensizlik nedeniyle eklem fonksiyonlarının bozulabildiğini kaydetti.

Vatandaşların menüsküs yırttıklarına ilişkin bilgi sahibi olmadığı için bunu önemsemediğini ancak hastalığın tedavi edilmediğinde uzun vadede sakatlıkla sonuçlanabilen durumlar oluşturabileceğini kaydeden Ersözlü, şu bilgileri verdi:

"Menüsküs yırtığı, uzun süre tedavi edilmemesi halinde kıkırdak aşınmasına ve sonrasında diz bölümünden bacakta şişmeyle sakatlığa kadar götürebilir. Hasta bacağını kullanamaz. Bu nedenle dize alınan darbelerle oluşan ağrıları basite almadan en kısa sürede doktora gitmek gerekir. Hastalığın cerrahi tedavisi yüzde 93'ler oranında doğru sonuç veriyor. Tabii cerrahi adımın ardından uygulanacak fizik tedavi ve egzersizler iyileşmenin önemli bir göstergesi olacaktır. Günümüzde menüsküs ameliyatları sonrası, ameliyat teknikleri ve rehabilitasyonun gelişmesiyle hastalar bir gün sonra taburcu ediliyor, bir hafta sonra da işine dönebiliyor. Spora dönüş süresi ise yapılan işleme bağlı olarak 2-4 hafta kadar sürüyor."


Cihan Demirci, Edirne 10 Temmuz 2015 aa sağlık haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

ABD Senatosu Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasayı onayladı

Senato'da yapılan oylamada oy birliğiyle  1915'te yaşananlar soykırım olarak tanındı.

Mail

haberazzi.haber@gmail.com

Popüler Yayınlar 7 Gün

Translate