Search

21 Temmuz 2015 Salı

Selahattin Demirtaş: 'HDP'ye dönük saldırılar bu katliam kadar acı'

Selahattin Demirtas: HDP'ye donuk saldirilar bu katliam kadar acı Suruc katliami

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Suruç'taki terör saldırısının ardından partisinin olağanüstü Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı için geldiği HDP Genel Merkezi'nin girişinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. 


Toplantı sonrasında daha kapsamlı bir değerlendirme ve bundan sonraki aşamalarda parti olarak alacakları tedbirler, yürütecekleri siyasete dair bilgilendirme yapılacağını belirten Demirtaş, Suruç'ta çok acı bir olay, insanlık dışı, vahşi, barbarca bir katliamla karşı karşıya kalındığını ifade etti. 
 GrafikSaati dergisi
Saldırıda 32 kişinin hayatını kaybettiğini aktaran Demirtaş, yaşamını yitirenlerin çoğunun tıp fakültesi, hukuk fakültesi, sosyoloji, psikoloji öğrencisi, her biri bu ülkenin ayrı bir değeri, yetişmiş pırıl pırıl birer evladı olduğunu söyledi. 
HaberazziHaber
Acının çok büyük olduğunu belirten Demirtaş, şöyle devam etti:

"Fakat şunu samimiyetle söyleyeyim: Bu katliam sonrası yapılan bazı değerlendirmeler ve partimize dönük saldırılar en az bu katliam kadar acıdır. Bu katliamı yapanların amaçlarından, ulaşmak istedikleri hedeflerden çok çirkini, maalesef ki siyasetçiler, bazı medya organları tarafından yapılmıştır ve devam ediyorlar. Örneğin biz, 'Parti binalarımızın güvenlik tedbirlerini artıracağız, özellikle sivil toplum örgütleri, sendikalar, meslek kuruluşları kendi güvenlik tedbirlerini artırsınlar, halkımız güvenlik tedbirlerini artırsın, dikkatli olsun, her yerde IŞİD barbarlarının teröristleri var. Buna karşı dikkatli olun' diye dün çağrı yaptık. Ama dünden bu yana havuz medyasının en aşağılık sesleri 'silahlanma çağrısı' yaptık diye HDP'yi suçluyorlar. IŞİD'i bırakmışlar, dünden beri HDP'ye saldırıyorlar. Bu en az katliam kadar acıdır."

Bu ülkenin aralarında Samsunlu, İstanbullu, Trakyalı, Egeli, Doğulu, Güneydoğulu 32 gencini, evladını dün yitirdiğini dile getiren Demirtaş, "Biz el ele vereceğiz. Demokrasi, adalet ve barış ilkelerinden vazgeçmeden, birbirimize kini, öfkeyi büyütmeden, her gün her saat ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, kardeşliği büyüterek, bu ülkede huzur içerisinde yaşayacağız. HDP, bunu başaracak. Bu alçaklara rağmen bunu başaracak. Bundan herkes emin olsun" dedi.


HDP Genel Merkez Binasına siyah bayrak

Bu arada Demirtaş binaya girdikten sonra, HDP Genel Merkezi'ne siyah bayrak asıldı.

Parti binası girişinde ve önünde ise güvenlik önlemlerinin arttığı görüldü. 


Demirtaş'a gelen çiçek geri gönderildi

HDP Genel Merkezine gönderilen bir çiçek, güvenlik görevlileri tarafından şüpheli olduğu gerekçesiyle binaya alınmadı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş adına gönderilen bir buket çiçek, parti genel merkezi girişindeki güvenlik görevlileri tarafından önce elle kontrol edildi. Daha sonra metal dedektörüyle yapılan aramada uyarı sesi gelmesi üzerine şüphelenen güvenlik görevlileri, çiçek buketini kabul etmeyerek getiren kişiye iade etti.

Çiçeği getiren kişi, buketi kimin gönderdiğini bilmediğini, adresin HDP Genel Merkezi olduğunu söyledi.


Muhabir: Ali Kemal Akan, 21 Temmuz 2015, aa Türkiye ve politika haberleri

SanlıUrfa Şurucda isid saldırısı: 27 ölü 100 yaralı

Selahattin Demirtas: HDP'ye donuk saldirilar bu katliam kadar acı Suruc katliami

HDP: Meclisi olaganustu toplantiya çagiriyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

ABD Senatosu Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasayı onayladı

Senato'da yapılan oylamada oy birliğiyle  1915'te yaşananlar soykırım olarak tanındı.

Mail

haberazzi.haber@gmail.com

Popüler Yayınlar 7 Gün

Translate