Search

9 Temmuz 2015 Perşembe

Tayland Başkonsolosluğunu taşlayıp Çin'i protesto ettiler!

Şişli Zincirlikuyu'da bulunan Tayland başkonsolosluğun da içinde bulunduğu binanın önünde toplanan bir grup "Yaşasın özgür Doğu Türkistan" ve "Türkiye uyuma kardeşine sahip çık" şeklinde sloganları attı.


uygur turkleri ve devlet bahcelinin sozleri
Tekbir getiren grup, Tayland başkonsolosluğundaki Tayland bayrağını da indirdi.
 GrafikSaati dergisi
Binayı taşlayarak camlarını ve kapısını kıran ve eylemci grubun arasında yer alan bazı kişiler içerideki eşyalara da zarar verdi. Protestocu grubun içinde yer alan 9 gösterici gözaltına alındı. 
HaberazziHaber
Diğer grup üyeleri ise çevik kuvvet polisi tarafından bina önünden uzaklaştırıldı. Gruba destek vermek için başkonsolosluk önüne gelen Uygur Türklerinden bazı kadınlar ise gruba yaklaştırılmadı.

Bazı göstericiler grubun Tayland Başkonsolosluğu önünde eylem yapma sebebini, "şu an Tayland'da Doğu Türkistan'da Çin zulmünden kaçan bir grup kaçak göçmenin Tayland'dan  sınır dışı edilerek Çin'e iade edilmesi ihtimali" olarak gerekçelendirildi.

Haber ve kolaj: HaberazziHaber.com
uygur turkleri ve devlet bahcelinin sozleri
MHP lideri Devlet Bahçeli: IŞİD’e Tepki Gösterip Kobani'deki yaşananları eleştirenler Uygur Türkleri’ne Karşı sessiz kalıyor dedikten sonra önce Koreli turistler Çinli sanılarak dövüldü şimdi de Tayland Başkonsolosluğu taşlandı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

ABD Senatosu Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasayı onayladı

Senato'da yapılan oylamada oy birliğiyle  1915'te yaşananlar soykırım olarak tanındı.

Mail

haberazzi.haber@gmail.com

Popüler Yayınlar 7 Gün

Translate