Search

22 Temmuz 2015 Çarşamba

HDP, Meclisi olağanüstü toplantıya çağırıyor

HDP: Meclisi olaganustu toplantiya çagiriyoruz

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, parti genel merkezinde yapılan olağanüstü HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklama yaptılar. 


Selahattin Demirtaş, yaptığı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni olağanüstü toplantıya çağırdıklarını belirterek, "Öncelikle Meclis Başkanı'na çağrı yapıyoruz. İlk yetki ondadır. Parlamentoyu derhal olağanüstü toplantıya davet etmelidir. Bizler 80 milletvekili imzamızla hazırız" ifadelerini kullandı.
 GrafikSaati dergisi
HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, "Üç temel gündemle Parlamento toplanmalıdır. Birincisi, Çözüm Süreci. Çözüm Süreci eğer Parlamento'nun dahliyle alacağı kararla bir selamete kavuşursa içeride ve dışarıda barışı sağlamamız daha kolay olacaktır. İkincisi, Türkiye'nin Rojava bölgesiyle ilişkileri ne olacak. Bütün bunları Parlamento'nun bir kararla netleştirmesi lazım. Dış politika ve IŞİD tehdidi de üçüncü gündemimiz olmalıdır. Parlamento, yeni kurulacak hükümete referans olacak, yol gösterecek kararlar almalıdır" şeklinde konuştu.
HaberazziHaber
Demirtaş, "Bizim yaralı arkadaşlarımızın tamamı tespit edildi. Ortada parçalanmış sahipsiz bir ceset var. Muhtemel canlı bomba odur ama kimliği belli değil. IŞİD elemanı olduğuna dair bizim de kanaatimiz güçlü" dedi.

Mealen bile silahlanmayı ifade eden bir şey söylemediğini belirten Demirtaş, "Silahlanmış, her yerde uyuyan birer hücre olarak, Türkiye'yi kan gölüne çevirmek için uğraşan bu barbarlara karşı vatandaşlarımızı uyarıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber: Ali Kemal Akan, İlkay Güder, Enes Duran 21 Temmuz 2015,  Türkiye ve politika aa haberleri

SanlıUrfa Şurucda isid saldırısı: 27 ölü 100 yaralı

Selahattin Demirtas: HDP'ye donuk saldirilar bu katliam kadar acı Suruc katliami

HDP: Meclisi olaganustu toplantiya çagiriyoruz

İlişkili haberler

IŞİD

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

ABD Senatosu Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasayı onayladı

Senato'da yapılan oylamada oy birliğiyle  1915'te yaşananlar soykırım olarak tanındı.

Mail

haberazzi.haber@gmail.com

Popüler Yayınlar 7 Gün

Translate